top of page

HIDDEN TRACKS

Een Ode aan Moondog

Try out oktober 2014
Voorstelling van 4 tot 11 oktober 2015
Gent

De keuze van de vier performancekunstenaars om een unieke Ode aan Moondog te brengen, was diep geworteld in het verlangen om zijn speelse identiteit te eren. Moondog, de legendarische straatmuzikant die leefde met honden en zich kleedde in excentrieke kleding, was niet alleen een muzikaal genie, maar ook een uniek personage dat leefde volgens zijn eigen regels.

Door middel van deze performance wilden de kunstenaars de essentie van Moondog vastleggen, niet alleen als een meesterlijke componist, maar ook als een onconventionele ziel die de grenzen tussen kunst en het alledaagse uitdaagde. Het eerbetoon vond plaats in de Sunbakedsnowcave in Gent, de performance van 1u15min. omvatte 12 liederen en interviews met Moondog zelf, waardoor zijn spirituele aanwezigheid in de ruimte werd geaccentueerd.

De kunstenaars, geïnspireerd door Moondog's eigenzinnige geest, kozen ervoor de performance zonder woorden te brengen. Door middel van hun lichamen, dia-projecties, dans en acrobatiek trachtten ze de levendige en avontuurlijke levensstijl van Moondog te vangen. De beslissing om de ruimte na elke fase van belichting in complete duisternis te hullen, diende als een symbolische representatie van Moondog's eigen reis in de schaduwen van het straatleven.

Deze performance was niet alleen een viering van Moondog's muzikale erfenis, maar ook een eerbetoon aan zijn unieke levenswijze. Zo werd de Ode aan Moondog niet slechts een artistieke uiting, maar ook een emotionele reis door de fascinerende persoonlijkheid van deze muzikale legende.

bottom of page