top of page

MANIFEEST
 

Een voorstelling over transformaties...
Concept en productie: Marlene Elgueta

Bij' De Vieze Gasten

25 & 26 juni 2021

Gent

Manifeest was een boeiende voorstelling die diep inging op transformaties, metamorfoses en omwentelingen, met de betrokkenheid van buurtbewoners uit de Brugse Poort. De voorstelling vond plaats net na de meest uitdagende periode van de Covid-19-pandemie, waarin een algemeen gevoel van isolatie heerste. De wereld leek bijna tot stilstand te zijn gekomen, waardoor een gevoel van Tabula Raza ontstond - een leeg canvas dat vaak gepaard ging met de vraag hoe de wereld weer op gang zou komen.

Om deze vraag te verkennen, riep Marlene Gentenaars, samen met andere kunstenaars en deelnemers, op tot het gezamenlijk opstellen van een Manifest over hoe zij een nieuwe wereld zouden willen zien. Hierbij stond centraal wat ze wilden behouden en wat ze volledig wilden veranderen. Het Manifest werd niet alleen in de vorm van een voorstelling gepresenteerd, maar ook verspreid in affichevorm door heel Gent.

Tijdens de voorstelling deelden de deelnemers persoonlijke verhalen die nauw verbonden waren met het geschreven Manifest. Thema's zoals de milieucrisis, genderdiversiteit en politiek polarisatie werden op artistieke wijze getransformeerd tot performances. De interactie tussen het geschreven Manifest en de persoonlijke verhalen gaf de voorstelling een diepgaande en betekenisvolle dimensie, waardoor het publiek werd meegenomen op een reis van reflectie en verbeeldingskracht.

bottom of page